fbpx

Šta je EQ?

EQ = emocionalna inteligencija.

IQ vs. EQ

Istraživanje američkih sveučilišta Harvarda i Stanforda je pokazalo da je IQ (kvocijent logičke inteligencije) samo 15 posto zaslužan za uspjeh u životu i napredak u karijeri -- a EQ (emocionalna inteligencija) čak 85 posto! U poslovnom svijetu sve se više naglašava da vam IQ donosi posao, ali da ga EQ zadržava.

EQ Seminar

“EQ Seminar” je jednodnevni dogadaj za studente sa seminarima i radionicama na teme emocijalne inteligencije i efektne komunikacije. Održava se predavanja o principima koje oni vide kao ključne za uspjeh u poslovnom svijetu, odnosima, studijima i u životu.

Tema

Emotional Intelligence: An Overview

„Emocionalna inteligencija (EQ) pregled“

Predavanje # 1 - Emocionalna inteligencija: Pregled „EQ pregled“ pruža sveobuhvatan pregled ove moćne sposobnosti. Kvocijent EQ je mnogo važniji od IQ za određivanje vrhunskih vođa! Naučite kako rasti ovom najvažnijem području!

Sadržaj ovog predavanja je zasnovan na iskustvu nekih od najprestižnijih kompanija u svijetu koje imaju najbolju praksu za razvoj vođa. “EQ pregled” je brz, zanimljiv, veoma interaktivan seminar. Govornici koriste svoje bogato iskustvo rukovodioca u prestižnim kompanijama svijeta kako bi pružili praktične savjete kako primijeniti principe vodstva.

Ovaj seminar pruža odgovore na pitanja:

  • “Kolika mi je emocionalna inteligencija?”
  • “Kako mogu razviti svoju emocionalnu inteligenciju?"
  • "Koji je NAJVAŽNIJI element emocionalne inteligencije?"

Program

18:00 - Uvod
18:05 - Prvi dio:
EQ pregled
18:50 - Q&A
19:00 - Drugi dio:
Samo-upravljanje
19:45 - Q&A
20:00 - Networking / Druženje

Engleski jezik

Prezentacija je na Engleskom jezika bez prijevoda.

Prijava

za više informacije

Slike

Organizacija “Svaki student” /
Udruženje “Fokus”
Trg Ivana Krndelja bb, Mostar
+387 63 280 765
info@fokusbih.org