Izgradimo zajednicu gdje će svaki student pripadati i na taj način pozitivno uticati na svoju okolinu.

Pripadati.

Svaka osoba traži mjesto gdje može pripadati. Kreirani smo da budemo društvena bića, i negdje u dubini je skrivena želja da budemo prihvaćeni i ohrabreni. Te stvari možemo pronaći samo u kontekstu autentične zajednice – one koja nas prihvaća onakve kakvi jesmo, ali također pred nas postavlja izazove kroz koje postajemo bolji.

Vjerovati.

Svi trebamo vjerovati u nešto što je veće od nas samih. Unutar naše zajednice razmatramo mogućnost da li Bog postoji i da li je uključen u naše živote na osobnom nivou. On je taj koji daje svrhu životu i zbog Njega, čak i u najdubljoj tami, postoji svjetlo.

Postati.

Ništa u životu ne ostaje isto. Uvijek smo u pokretu, konstantno starimo i stalno učimo neke nove stvari. Mi vjerujemo da se događaji u našem životu dešavaju sa razlogom, i da smo svi na putu ka svrsi koju Bog ima za nas, a koju svi trebamo otkriti. Uz pomoć autentične zajednice, i vjerom u Boga, možemo pomoći jedni drugima u pronalasku te svrhe i postati ljudi kakvi trebamo biti.

Sve što radimo, radimo zato što vjerujemo da istinsko pripadanje mjenja sve u životu. Mi vjerujemo da svaki student može imati pozitivan uticaj na okolinu u kojoj živi samo ako pripada zajednici koja ih izaziva i mijenja.