fbpx

Project: Studentska akcija “Impact”

Proljeće je vrijeme kada se ljudi tek počinju vraćati vani i uživati u ljepoti Mostara. Međutim, nakon višemjesečnog mirovanja ulicama našeg grada obično je potrebna dodatna briga. 

Udruženje Fokus planira organizovati u Maju, akciju čišćenja “Impact”. IMPACT će biti jednodnevni projekat okupljanja lokalnih studenata i tinejdžera sa područja Mostara i čišćenje različitih dijelova grada, kao što su parkovi, šume, trim staza, zelene površine oko sveučilišta, univerziteta i starog grada. 

Opće informacije:

28.05.2022. u 9 sati

Španski Trg

Projekt “Impact” će se direktno fokusirati na timski rad saradnju, jer će učesnici raditi zajedno u malim grupama tokom tjedna. Od učesnika će se tražiti da rade zajedno, imaju pozitivne stavove, i pomažu jedni drugima u postizanju ciljeva kampa. 

Aktivnost “Impact” je organizovan sa 5 ključnih vrijednosti na umu: poštovanje, učešće, učenje, prijateljstvo i zabava. Učesnici će biti ohrabreni da ove vrijednosti uvijek imaju na umu dok učestvuju u aktivnostima kampa. 

Opći opis. Generalni plan za “Impact” je organiziranje tjedna edukativnih aktivnosti za podizanje svijesti o potrebi društveno korisnog rada u Mostaru, nakon čega će uslijediti akcija čišćenja 28.05.2022.godine. 

Edukativne aktivnosti. Edukativne aktivnosti će biti organizovane tijekom tjedna uoči akcije čišćenja, među studentskom populacijom Mostara. Studenti i tinejdžeri će biti pozvani da učestvuju u nekoliko radionica u gradu, na Sveučilištu i Univerzitetu.

 Akcija. Akcija čišćenja bit će organizovana u različitim dijelovima grada Mostara u blizini Španskog trga. Učesnici će se prijaviti unaprijed, te se sastati na otvorenom terenu Gimnazije Mostar u 9:00h radi kratkog sastanka i instrukcija za dnevne aktivnosti. Svi učesnici će dobiti besplatne majice i vodu. Učesnici će oko 10:00h biti podijeljeni u manje timove i poslani na zadana mjesta u gradu, sa priborom za čišćenje smeća.

Mali timovi. Timovi će biti organizovani od 8 do 10 ljudi, a svaki tim će voditi po dva strana posjetioca. Vođe timova bit će odgovorni da osiguraju da njihov tim slijedi upute. Svaki tim će biti podstaknut da očisti što više smeća, a nagrada će biti dodijeljena timu koji prikupi najviše smeća. 

Proslava i druženje. Učesnici će biti pozvani na posebno vrijeme proslave u 17h u prostorijama Udruženja Fokus (Trg Ivana Krndelja bb, Mostar).

Ako želite učestvovati, prijavite se ovdje.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: