fbpx

Svaki student Mostar organizira engleski kamp “SpeakOUT” za tinejdžere i studente u Mostaru, 12-17 jula 2021.

Ljeto brzo dolazi i tinejdžeri će uskoro biti kući s roditeljima preko ljetnog raspusta. Svako će tražiti prilike za izlazak iz kuće, upoznavanje novih prijatelja i stvaranje novih uspomena. 

Roditeljima i tinejdžerima će biti drago čuti da organizacija “Svaki Student Mostar” drugi put u Mostaru organizuje  “SpeakOUT English Camp”. 

Grupa učesnika iz SpeakOUT-a u 2019. god. ispred Gimnazije Mostar.

Šta je SpeakOUT?

“SpeakOUT” je petodnevni kamp engleskog jezika za tinejdžere u Mostaru, od 12 do 17 jula 2021. Tinejdžeri koji budu primljeni u program će imati priliku usavršiti vještine govornog engleskog, upoznati tinejdžere iz drugih zemalja, izgraditi karakter i stvoriti uspomene koje će trajati cijeli život. 

Volonteri iz SpeakOUT-a u 2019. god.

Suglasnost sa mjerama  COVID-19 

Organizujemo “SpeakOUT” u suglasnosti sa svim relevantnim restrikcijama i mjerama u vezi COVID-19. Aktivnosti će biti organizovane u malim grupama i kamp će koristiti sav raspoloživi prostor, unutra i napolju kako bi spriječili širenje korona virusa. Učesnici će dobiti maske za korištenje na kampu i poštivat će se sva relevantna upustva i mjere.

Rok za prijave: 1 juli 2021.

Program će se organizovati svaki dan od 10 do 17 sati uz pauzu za ručak. Svaki dan ćemo imati mješavinu grupnih aktivnosti, kratke lekcije, video upostava i aktivnosti i natjecanja koja se održavaju napolju.

Mjesto održavanja SpeakOUT je u  Gimnaziji Mostar. Učesnici će trebati stići prije 10:00 svakog jutra. Svako je slobodan da ode nakon 17:00.

Cijena učestvovanja je 50KM. Cijena pokriva troškove kampa, iznajmljivanje prostora, ručak i SpeakOUT majicu.

Prilika za upoznavanje tinejdžera iz drugih zemalja

SpeakOUT se organizira uz pomoć volontera iz Velike Britanije i SAD-a, čime ova aktivnost ima ‘internacionalni’ okus. Ovo je odlična prilika za učesnike da upoznaju tinejdžere iz drugih zemalja i usavrše vještine engleskog jezika uz prakticiranje razgovora sa izvornim govornicima.

Jezik je važan, ali jednako tako i zajednica

“Svaki student Mostar” želi pomoći mladim ljudima da razviju samopouzdanje u korištenju engleskog jezika. Ali, što je čak i važnije, učesnici će biti dio okruženja koje ih ohrabruje da uče i stvaraju nova prijateljstva. 

Roditeljski sastanak na kraju kampa

Roditelji i prijatelji će imati priliku da vide što su im djeca naučila na kraju kampa, kada će se organizovati roditeljski sastanak na kojem će učesnici predstaviti svoje projekte. Svi roditelji i prijatelji će biti pozvani. 

Ako ste tinejdžer ili imate tinejdžere koji će biti u Mostaru tokom ljeta 2021, “SpeakOUT” je odlična prilika da pobijedite dosadu i da učinite nešto vrijedno. Nemojte propustiti ovaj događaj! Prijavite se sada.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.