fbpx

Svaki student Mostar organizira petodnevni engleski kamp “SpeakOUT” za tinejdžere u Mostaru od 8. do 12.7.2019.

Ove godine nudimo priliku za tinejedžere, u vrijeme kada dane obično provode u kući sa roditeljima, da izađu van kuće, nauče neke nove stvari i sklapaju prijateljstva, ovdje u gradu Mostaru.

Ova nova prilika se zove “SpeakOUT”. To je petodnevni kamp engleskog jezika od 8. do 12. 7.2019. za mostarske tinejedžere, prvi takve vrste u našem gradu. Tinejdžeri koji budu primljeni u program će imati jedinstvenu priliku da vježbaju svoj engleski jezik, upoznaju tinejdžere iz drugih zemalja i stvore uspomene za cijeli život.

Važni detalji o engleskom kampu “SpeakOUT”

Učesnici moraju aplicirati na ovoj stranici: https://www.svakistudent.ba/speakoutmostar/

SpeakOUT aktivnosti će se održavati svaki dan, 8-12.7.2019. u prostorijama Prve Gimnazije. Jutarnje aktivnosti će se sastojati od glavnog sastanka sa podukom iz engleskog jezika i zajedničkog rada u malim grupama. Ručak je obezbijeđen. Poslijepodnevne aktivnosti će se sastojati od aktivnosti na otvorenom i takmičenja u grupama, sve upute će biti na engleskom jeziku.

Cijena učestvovanja je 40 KM. Cijena pokriva sve troškove kampa, iznajmljivanje prostora, ručak svaki dan i jedan izlet u park u Mostaru.

Pogledajte cijeli raspored aktivnosti SpeakOUT ovdje.

Prilika za upoznavanje sa tinejdžerima iz drugih zemalja

SpeakOUT će se organizirati uz pomoć volontera iz Engleske, Mađarske i Amerike, tako da je ovo aktivnost koja zasigurno ima “inernacionalni” okus. Ovo će biti odlična prilika za učesnike da upoznaju tinejdžere iz drugih zemalja i imaju praktičnu pomoć za engleski jezik od izvornih govornika.

Prilika za izgradnju jezičnih vještina, ali isto tako i karakternih vrlina

Ovo će biti doživljaj koji će učesnici pamtiti i koji će im pomoći razviti sigurnost u korištenju engleskog jezika. Međutim, cilj nije samo upotrebljavati engleski jezik – Svaki student, kao organizacija ima za cilj pomoć mladim ljudima da se razviju u karakteru i integritetu, i da izgrade temelj da budu studenti i odrasli sa utjecajam u Bosni i Hercegovini.

Roditeljski sastanak kao završnica kampa

Roditelji i prijatelji učesnika će imati priliku vidjeti što su njihova djeca radila na kraju kampa. U petak poslijepodne, na kraju kampa, organizirat će se završni sastanak na kojem će učesnici kampa prezentirati svoje projekte. Svi roditelji i prijatelji će biti pozvani.

Ako ste tinejdžer ili imate tinejdžere koji će biti u Mostaru tokom ljeta ove godine, ovo je odlična prilika da izbjegnete dosadu i učinite nešto vrijedno. Nemojte je propustiti! Prijavite se sada.

Prijavite se na ovoj stranici: https://www.svakistudent.ba/speakoutmostar/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.