fbpx

Mostarski studenti pohađaju treći EQ seminar, doniraju hranu za pomoć siromašnim porodicama

Mostarski studenti su ponovo imali priliku slušati o emocionalnoj inteligenciji i vještinama komuniciranja na trećem EQ seminaru u hotel Bristolu, Mostar od 28. do 30. 03.2017. Josh Irby, direktor studentske organizacije “Svaki student” je bio glavni govornik tokom ovog trodnevnog događaja i primio je toplu dobrodošlicu od učesnika.

Reakcija studenta

Jedan učesnik je rekao: “Josh mi se najviše svidio jer je odličan govornik i motivator, potaknuo me na razmišljanje o sebi i kako preuzeti odgovornost u vlastitom životu. Ponovo sam počela vjerovati da je moguće ostvariti sve ono što želim.”

Gospodin Irby je ispričao razne osobne priče kako bi pokazao vrijednost svjesnosti o sebi u ophođenju s drugim ljudima u različitim situacijama. Na predavanju poslijednjeg dana seminara, obratio je pažnju publike na karakter. Citirajući Helen Keller, Američku autorku, rekao je “Karakter se ne može razviti u miru i udobnosti. Samo kroz iskustvo teškoća i patnje, duša se može ojačati, vizija pročistiti, inspirirati ambicija i postići uspjeh.”

Humanitarna akcija

Svaki učesnik je dobio i priliku doprinjeti dobrobiti porodica u potrebi u Mostaru, donoseći neku prehrambenu namirnicu. Sve namirnice koje su sakupljene će biti donirane organizaciji Novi Most, za njihov projekat sa socijalno ugroženim porodicama. Novi Most je veoma zahvalan na ovoj suradnji.

Organizacija Svaki student vjeruje da će pomaganje ljudima u našem gradu doprinijeti izgradnji karaktera i pomoći studentima da postanu bolji ljudi. Drago nam je da smo ponovno mogli organizirati ovaj događaj i nadamo se da će velikodušnost Mostarskih studenata utjecati na ljude i pomoći mnogima.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.