fbpx

28-30.3.2017., “Svaki student Mostar” organizira treći  “EQ Seminar” za mostarske studente  

Studentska organizacija Svaki student ovog proljeća organizira treći “EQ seminar” pod nazivom “EQ3” za studente iz naše regije. Seminar će se održati 28,29 i 30. marta/ožujka 2017. od 16 do 20 sati u Hotelu Bristol. Svi koji žele učestvovati moraju ispuniti online formular na  https://www.svakistudent.ba/eq3

Nakon prošlog seminara u oktobru/listopadu 2016 smo dobili dosta pozitivnih reakcija od mostarskih studenata. Jedan učesnik je rekao: “Mislim da je dobro iskustvo. Nauči se dosta o novim stvarima i može pomoći svakoj osobi u njenom razvoju.”

“Mogu preporučiti jer je jako vrijedno iskustvo i rijetka prilika za sticanje znanja i iskustava koja su bitna za buduću karijeru i život,” rekao je drugi student.

Pomoć obiteljima u potrebi

Učestvujući ovog proljeća na EQ3, studenti će, osim što će napredovati u osobnom znanju i učenju, imati i priliku pomoći obiteljima u potrebi u našoj regiji zbog partnerstva “Svakog studenta” sa lokalnom humanitarnom organizacijom “Novi most”.

Kako bi učestvovali na “EQ3”, učesnici trebaju biti studenti fakulteta i trebaju donijeti neku nepokvarivu prehrambenu namirnicu. Sva sakupljena hrana će biti donirana organizaciji “Novi most” za njihov projekt pomoći obiteljima u potrebi u i oko Mostara.

“Ovo će biti izuzetna prilika za mostarske studente da nauče vještine djelotvorne komunikacije i rada, ali takođe i da pomognu ljudima u našem gradu koji možda nemaju prilike ići na fakultet. Nadam se da ćemo imati preko 100 studenata koji će pohađati seminar, kao što je bio slučaj na prva dva seminara”, rekao je Jonathan Trousdale, direktor mostarske podružnice organizacije “Svaki student”.

Gost govornik iz Amerike, Sarajeva

“EQ3” će, kao i ranije, biti ispunjen predavanjima na teme djelotvorne komunikacije, osobnog razvoja i emocionalne inteligencije.

Glavni govornik na seminaru će ovoga puta biti gospodin Josh Irby, autor knjige “Susret s Miss Irby”, priče o dobrotvorki iz 19 stoljeća, Paulini Irby koja je provela većinu svog života u Bosni i Hercegovini i po kojoj je jedna ulica u Sarajevu dobila ime. Gospodin Irby je Amerikanac koji živi u Sarajevu od 2009 i predsjednik je udruženja Fokus, koje se bavi organiziranjem humanitarnih projekata i edukacijskim seminarima za studente iz Sarajeva i Mostara.

Za razliku od prethodnih, ovaj seminar će se održavati tri dana, 28, 29, i 30. 3.2017, od 16:00 do 20:00 sati u hotelu Bristol. Gospodin Irby će govoriti svaku večer, zajedno sa drugim gostima.

Prehrambene namirnice koje se mogu donirati

Prehrambene namirnice koje se mogu donirati tokom “EQ3” su: riža, grah, grašak, pahuljice, tjestenina, sos od rajčice, plastični pribor za jelo, sokovi, pašteta, konzerve tune, orasi, juha u vrećici ili konzervi, krekeri, keks i ostala nekvarljiva hrana.

Studenti koji pohađaju svako predavanje će primiti certifikat o učestvovanju.

Kako biste bili u tijeku sa novostima i obavijestima iz “Svaki student” pobrinite se da slijedite njihovu Facebook stranicu. http://www.facebook.com/svakistudentmostar.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.