fbpx

Studentska organizacija “Svaki student Mostar” je humanitarnim projektom na kraju 2016 pomogla 28 porodica

Rečeno je: “Bolje je davati, nego primati” i grupa studenata, kroz organizaciju “Svaki student Mostar”, je imala priliku ovu izreku staviti u praksu tokom praznika na kraju 2016.

Studenti i osoblje studentske grupe “Svaki student” su ove godine praznike učinili malo ljepšim za nekoliko mostarskih porodica. Sakupljali su korištene jakne, cipele, košulje i ostalu odjeću, te je donijeli u prostor organizacije “Svaki student Mostar”, kako bi je podijelili 22.12.2016.

28 porodica.

Ukupno 28 porodica iz naselja Brankovac, Bafo i Vrapčići su imale priliku uzeti odjeću. Mnoge porodice imaju malu djecu i zahvalni su i dirnuti darežljivošću studenata i mladih ljudi iz ovog područja.

Organizacija “Svaki student” se zahvaljuje svim studentima koji su doprinijeli projektu. Sretni smo da smo, u ovom malom dijelu, mogli doprinijeti za dobrobit našeg društva. Kao organizacija vjerujemo, da darežljivost pomaže izgradnji karaktera i nadamo se da je ovaj projekt pomogao izgraditi dobar karakter u studentima koji su učestvovali.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.