fbpx

115 studenata pohađalo “EQ Seminar II” u Mostaru

Istraživači sa univerziteta iz Stanforda i Harvard tvrde da je IQ zaslužan za samo 15% uspjeha u životu. Ostatak – 85% – se pripisuje dobrom upravljanju emocijama i odnosima. Mostarski studenti su prošlu subotu proveli učeći o tome na “EQ Seminaru”, organiziranom od strane studentske organizacije “Svaki student Mostar” u hotel Bristolu.  

Joe Bucha, savjetnik i vlasnik "Stonegate counseling" savjetovališta u Athensu, Georgia
Joe Bucha, savjetnik i vlasnik “Stonegate counseling” savjetovališta u Athensu, Georgia

Govornici iz inozemstva

Govornici, poslovni ljudi, troje iz SAD i jedan iz BiH, su održali predavanja o uspjehu i neuspjehu. Studenti su imali priliku čuti njihove osobne priče, kako su ovi ljudi doživjeli uspjeh, te principe koje oni vide kao ključne za razvijanje punog potencijala osobe.

“Naučio sam ove principe u starosti ali želim da ih vama prenesem dok ste još mladi, tako da imate uspjeha u vašim odnosima.”

 

img_0898
Jim Purcell je podijelio svoju životnu priču

Joe Bucha, direktor Stonegate Counseling tvrtke u SAD-u, je govorio o konceptu nazvanom “Krug bola i mira” i kako taj koncept može pomoći ljudima da imaju uspješnije odnose. “Naučio sam ove principe u starosti – rekao je Bucha – ali želim da ih vama prenesem dok ste još mladi, tako da imate uspjeha u vašim odnosima.”

Važnost volontiranja

“Najvažnije je znati ko ste. Jednom kada znate svoj identitet, tada znate šta ćete studirati, gdje ćete živjeti, gdje ćete raditi. Sve proizilazi iz vašeg identiteta.”

Dalibor Kojić, direktor Misija bez granica, humanitarne organizacije, je zaključio dan govoreći učesnicima o važnosti volontiranja, te kako je važan dio uspješnog života činiti dobro za društvenu zajednicu. “Najvažnije je znati tko ste – kaže Kojić. – Jednom kada znate svoj identitet, tada znate šta ćete studirati, gdje ćete živjeti, gdje ćete raditi. Sve proizilazi iz vašeg identiteta.”

Preporuke studenata

“Mislim da je dobro iskustvo – reako je jedan student. – Nauči se dosta o novim stvarima i može pomoći svakoj osobi u njenom razvoju.”

“Mogu preporučiti jer je jako vrijedno iskustvo i rijetka prilika za sticanje znanja i iskustava koja su bitna za buduću karijeru i život,”rekao je drugi student.

Osoblje organizacije Svaki student Mostar je veoma zadovoljno posjećenošću seminara. Zahvalni su hotel Bristolu za pomoć za održavanje seminara i planiraju uskoro organizirati slične seminare za mlade ljude grada Mostara.  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.