fbpx

Otvaranje konferencije Modela UN-a, MOSTIMUN 2016 pohađalo preko 100 studenata

25.04.2016 — Studenti iz Mostara, Sarajeva i drugih gradova iz Istočno Europske regije i Njemačke su se sastali ovoga jutra u sali studentskog hotela preko puta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru na konferenciji Modela UN-a – MOSTIMUN 2016.

Ova konferencija se organizira jednom godišnje za studente koji učestvuju u aktivnostima Modela UN u regiji, kako bi stvorila platformu za forum za diskusiju i debatu trenutnih događaja. Teme ovogodišnje konferencije uključuju: Status palestinskih izbjeglica, priliv sirijskih izbjeglica u Evropu i teritorijalne razmirice Arktika.

Velike promjene

“Svijet se uvelike razvio od osnivanja UN”, rekao je Generalni sekretar Vid Tomić, student Međunarodnih odnosa na Fakultetu Društvenih nauka, univerziteta u Ljubljani. Predstavnici različitih odbora su se takođe obratili publici, kao i predstavnik njemačke ambasade u Sarajevu koji je prenio tople pozdrave i simpatije njemačkog naroda.

Konferencija Model UN je rezultat zajedničkog rada velikog broja studentskih timova i odličan primjer kako studenti ostvaruju nešto značajno usred mnogih drugih obaveza.

Osoblje organizacije “Svaki student Mostar” ovim povodom upućuje čestitke organizaciji “MOSTIMUN” na besprijekornom početku konferencije. Kroz ovakve prilike studenti širom svijeta mogu otkriti vlastiti poziv u životu i doprinijeti pozitivnim promjenama u svijetu u kojem živimo. 

Više informacija o ovogodišnjoj konferenciji Modela UN-a može se naći na  http://www.mostimun.org.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.