fbpx

Preko 100 mostarskih studenata na “EQ Seminar”

“Šta je emocionalna inteligencija?” To je bilo pitanje koje je bilo na umu ljudi dok su studenti ispunjavali prepunu konferencijsku salu u Studentskom Hotelu Mostar u subotu ujutro.

Radionica “Kako napraviti sedmicni raspored”

Organizacija Svaki Student, čije prostorije se nalaze preko puta Studentskog Hotela, organizovala je EQ Seminar, promovišući to na način da možemo doći i načiti više o svojim emocijama. Ali, zašto je to bitno?

Preko 100 studenata je upravo to došlo saznati, od kojih skoro pola sa Sveučilišta u Mostaru i pola sa Univerziteta Džemal Bijedić, kao i nekoliko studenata iz CKM i Dubrovnika.

Govornik pije kafu sa studentima poslije seminara.

Kako je glavni govornik, američki izgnanik koji živi u Budimpešti Dave Ginn, počeo govoriti, najednom su stvari počele biti jasnije.

Od 10:00 do 18:00 u toku su bile lekcije na temu šta je emocionalna inteligencija, samosvjesnost (uključujući i DISC test osobnosti), i lični/osobni razvoj. Takođe, imali smo i seminare o tome kako napraviti vlastiti CV, kako napraviti i držati se sedmičnog rasporeda, kako izabrati zanimanje i kako ispričati svoju priču.

Radionica “Kako ispricati svoju pricu”

Tokom dana, mnoga pitanja o emocionalnoj inteligenciji i njenoj važnosti su bila odgovorena od strane Dave-a, a osoblje Svakog Studenta je podjelilo iskustvo o tome kako je suština emocionalne inteligencije u efikasnom upravljanju našim emocijama, odnosno vještina kako razumijeti emocije i kako one utiču na nas. Takođe, govorili smo i kako EQ u sebi sadrži i razumijevanje osjećaja drugih ljudi, i kako negativne emocije koji nisu pod kontrolom mogu uticati na našu sposobnost razmišljanja, fokusa i akcije.

Drugi student je rekao: “Sviđa mi se što je atmosfera bila dobra, zabavna i veoma edukativna, a vrijeme je brzo proletilo. Nemamo priliku često slušati ovakva predavanja, tako da bi volio da se to promjeni i da imamo više sličnih seminara. Ne govorimo često o emocijama i emocionalnoj inteligenciji ovih dana, tako da mi je ovo bilo super.”

Ako želite više informacija o bilo kojoj od tema pokrivenih na seminaru, pomoć sa engleskim jezikom, ili ako želite više naučiti o radionicama, posjetite Svaki Student Mostar na facebook-u i slobodno nas kontaktirajte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.